Skip to content

Mecsek napijegy – szezonális kedvezmény

Mecsek napijegy – szezonális kedvezmény

július 20, 2023

A Mecsek napijeggyel egy teljes napon át korlátlanul utazhatunk vonattal és helyközi autóbusszal a Mecsekben és környékén. Használatával eljuthatunk az orfűi tóhoz, meglátogathatjuk az Abaligeti-barlangot és a magyarhertelendi Termálfürdő és Szaunaparkot, megmászhatjuk a Zengőt, a Misinát vagy a Tubest, és felkereshetjük a legismertebb Pécs környéki látnivalókat is. A Kéktúra Abaliget vasútállomástól Mórágy vasútállomásig tartó szakaszainak eléréséhez is ideális választás ez a napijegy.

Misina

Mi a Mecsek napijegy?

A Mecsek napijegy adott naptári napon és az azt követő nap 4:00-ig érvényes turisztikai jegy, mely a Mecsek hegység területén közlekedő vonatokon és autóbuszokon korlátlan utazási lehetőséget biztosít.

Mennyibe kerül a Mecsek napijegy?

Egységesen 1990 Ft-ba.

Hol érvényes a Mecsek napijegy?

Dombóvár–Szentlőrinc–Pécs–Bonyhád területen belül fekvő települések között a vonatokra és a helyközi autóbuszokra egyaránt, valamint vonaton Hidas-Bonyhád és Mórágy között is használható utazásra.

A napijegy érvényességi területét részletesen az alábbi térkép mutatja. A jelölt települések között vonattal és helyközi autóbusszal is korlátlanul utazhatunk a jegy érvénytartamán belül.

Mecsek napijegy

Nagyobb méretért kattintson a térképre, vagy töltse le
PDF formátumban

 

Mikor érvényes a Mecsek napijegy?

A Mecsek napijegy 2023. július 1-től vásárolható meg. Hétvégén és ünnepnapokon egész évben, valamint iskolai szünetek idején minden nap elérhető, használható. A menetjegy a kiválasztott naptári napot követő napon 04:00 óráig érvényes. Az utazást az érvényességi idő végéig be kell fejezni.

Hol vásárolható meg a Mecsek napijegy?

A MÁV-START vasúti pénztáraiban, menetjegyirodáiban,a jegykiadó automatákból és a MÁV applikációból. A jegykiadó automatákban a „Helyi közlekedés”, az applikációban pedig a „Térségi, városi jegyek” menüpontból érhető el.

A Tenkes napijegyet a Volánbusz nem értékesíti sem pénztáraiban, sem automatáiban, sem az autóbuszokon.

Közlekedési információk a Mecsek napijegy érvényességi területén

Vonat

Dombóvár–Szentlőrinc–Pécs között:

Egész nap kétóránként közlekednek személy- és InterCity-vonatok a vonal teljes hosszán. Dombóvár és Pécs között az IC-k helyjegy nélkül igénybe vehetők.

Dombóvár–Sásd–Komló között:

Napi 5-6 személyvonat közlekedik irányonként.

Dombóvár–Hidas-Bonyhád–Mórágy között:

Napi 4-6 személyvonat közlekedik irányonként.

A részletes vasúti menetrendekről utasaink a jegy.mav.hu oldalon és a MÁV applikációból tájékozódhatnak.

Autóbusz

Változatos útvonalakon közlekednek menetrend szerinti autóbuszok, jellemzően Pécs, Komló és Bonyhád kiindulással. A főbb vonalakon jellemzően legalább óránként-kétóránként közlekednek az autóbuszok, azonban az utazást mindenképp érdemes előre megtervezni, mert – főleg a kisebb falvak felé és/vagy hétvégén – ritkábban indulhatnak járatok. A pontos menetrendekről a menetrendek.hu  oldalon, illetve az azonos nevű applikációból lehet tájékozódni.

Kiknek ajánljuk a Mecsek napijegyet?

  • A Mecsek (pl. Pécsen, Komlón, Dombóváron, Bonyhádon) térségében élőknek, az ott üdülőknek, valamint a régióban kirándulni, túrázni vágyóknak. A napijeggyel szabadon bejárható a hegység minden része, felfedezhetjük a természet szépségétt a hegycsúcsoktól a tavakon át a gyógyfürdőkig. Az épített történelmi örökségünk Pécs történelmi belvárosától a Pécsváradi váron át Komló bányászati emlékhelyeiig.
  • Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrát járó turistáknak: a túra 9. és 10. szakasza Abaliget vasútállomástól Abaligeten, Pécs-Árpádtetőn, és Komló-Zobákpusztán át Mecseknádasdig tartó szakaszának minden települése, valamint Mórágy vasútállomása is elérhető a napijeggyel – autó nélkül, végig közösségi közlekedéssel.

Orfű

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk minden tagtársunknak!

Kedves Tagtársam!

Gyere és hozd el  barátaidat, családtagjaidat is

2024. július 13-án  a vasutas júliálisra a Vasúttörténeti Parkba!

Mi ott leszünk a PVDSz sátorban várunk.

Meglepetéssel is készülünk.