Feladataink

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player


 

Hírek, aktualitások

Tüntetnek a szakszervezetek a cafeteria kivéreztetése miatt...

2018.10.28. 06:47

Közérdekű

A kormány nem tartotta be az ígéretét, semmiféle egyeztetés nem történt.

 A szakszervezetek ezért másfél hét múlva demonstrációval tiltakoznak a béren kívüli juttatások, a cafeteria megadóztatása ellen – nyilatkozta a Népszavának Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) elnöke. A tervek szerint november 6-án, kedden a Magyar Nemzeti Banktól a Parlamenthez vonulnak majd.

A demonstrációt a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a LIGA Szakszervezetek szervezi. Székely azt mondta, a szakszervezetek „durva megszorításként” értelmezik a béren kívüli juttatások megadóztatását. Elmondása szerint a kormányzati megszorítás mintegy 2 millió munkavállalót érint rendkívül hátrányosan, főleg a lakhatás, a munkába járás és az öngondoskodás területén. Székely szerint

BIZTOSRA VEHETŐ UGYANIS, HOGY A CAFETERIA MEGADÓZTATÁSA MIATT A MUNKAADÓK JELENTŐSEN CSÖKKENTENI FOGJÁK A JUTTATÁSOKAT.

A veszteség mértéke ágazatonként eltérő: a vegyipari dolgozók esetében például fejenként évi 400 ezer forintos kieséssel kell számolni. Arra a kérdésre, hogy mennyi esélyt lát arra, hogy egy tüntetéssel sikerül meghátrálásra kényszeríteni a kormányt, Székely azt mondta, „ettől a kormánytól a munkavállalók már nem várhatnak semmit”. Ugyanakkor szerinte ilyen helyzetben a szakszervezetek azonban ilyen helyzetben nem maradhatnak tétlenek, kötelességük tiltakozni.

(Forrás: www.index.hu)