Skip to content

Megalakult a Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács!

Megalakult a Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács!

A PVDSZ részvételével megalakult a Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács (továbbiakban CSÉT), melynek a célja a MÁV-Volán -csoport munkaügyi kapcsolatainak fejlesztése, illetve a felmerült csoportszintű problémák, vitás kérdések rendezése. A CSÉT tagjai a munkáltatói oldal, valamint azon szakszervezetek, amelyek a csoport valamely társaságnál a kollektív szerződést megkötötték. A megállapodás teljes szövege külön mellékletben elolvasható.

A CSÉT első ülésén a felek ajánlást fogadtak el, melyben kérik a munkavállalókat, hogy oltassák be magukat, mivel a SARS-CoV-2 koronavírus elleni oltás felvétele a leghatékonyabb védekezés a járvány terjedése ellen. A felek megállapodtak abban is, hogy munkáltató jelenleg nem vezeti be a következő oltást, amennyiben a helyzet változik, a felek újra leülnek, és megvitatják az aktuális helyzetet. Az ajánlás teljes szövege külön mellékletben elolvasható.

A munkáltató a minél nagyobb mértékű oltottság elérése érdekében november 30. napjáig meghosszabbította az – oltás beadása esetén járó – 2 nap pótszabadságra való jogosultságot. A meghosszabbításról szóló intézkedés teljes szövege külön mellékletben elolvasható.

A felek a minimálbér és a szakmunkás minimálbér emelésével kapcsolatos bértorlódás enyhítéséről is tárgyalásokat folytatnak, de annak előfeltétele, hogy a tulajdonos döntsön a keretekről.

Ezúton is kérjük minden tagtársunkat, hogy oltassa be magát, mert a koronavírus ellen az a leghatékonyabb megoldás.

PVDSz

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk minden tagtársunknak!