Skip to content

Korábban érkezik az alanyi SZÉP-kártya juttatás!

Korábban érkezik az alanyi SZÉP-kártya juttatás!

A munkáltató a szakszervezetek javaslatára a tervezetnél korábban, még a húsvéti ünnepek előtt, március 27-ig átutalja a munkáltató az alanyi jogú SZÉP-kártya juttatást azoknak, akik március 21-ig leadták nyilatkozatukat az online felületen, és megfelelnek a jogosultsági feltételeknek.

24. évi bérintézkedések meghatározásáról szóló megállapodás alapján a 2024. évi alanyi jogú SZÉP-kártya juttatás nettó összege 120 000 forint. Részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállaló esetében a juttatás a részmunkaidő arányában jár, míg a gyermek otthoni ápolása, illetve gondozása céljából 2024. február 29-én fizetés nélküli szabadságon lévőket 20 000 forint összegben illeti meg az alanyi jogú SZÉP-kártya juttatás.

Aki március 21-ig nem nyilatkozott, annak a nyilatkozata tényleges leadása után, de legkorábban júniusban lehet folyósítani a SZÉP-kártya juttatás összegét. Szintén júniusban kapják meg a juttatást azon munkavállalók, akik 2024. január 2. és 2024. február 29. között létesítettek munkaviszonyt és a nyilatkozatukat megtették.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk minden tagtársunknak!

Életképek a vasútról – Fotópályázat

A Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete fotópályázatot hirdet  tagjai részére.

 A téma: Ahogy én látom a vasutat

Beküldési határidő: 2024. szeptember 30.

Részletek az aktualitásokban.