Skip to content

Költözés előtt a MÁV -csoport legnagyobb székháza

Költözés előtt a MÁV -csoport legnagyobb székháza

2024. március 28-án egy e-mailből tudták meg az érintett dolgozók, hogy Budapesten a Könyves Kálmán körúton lévő székházból április végéig el kell költözniük, de további részletek nem váltak ismertté.

A szakszervezetek azonnali tájékoztatást kértek a munkáltatótól.

A vállalatcsoport vezetése április 3-án tájékoztatta az érdekképviseleteket az Építési és Közlekedési Minisztérium döntéséről, miszerint a székház bérleti szerződése májusban lejár, és az nem kerül meghosszabbításra. Az érintett munkavállalókelhelyezésének megszervezése folyamatban van,kisebb részük Budapesten lévő székházakban lenne foglalkoztatva, nagyobb részük esetében pedig a homeoffice kiterjesztésének lehetősége kerül ismét előtérbe.
A székházban tagsággal érintett szakszervezetek aggodalmukat fejezték ki a kialakult helyzet miatt. Az itt dolgozó munkatársak irányítói, tervezői, szakértői, döntéselőkészítői feladatokat látnak el, akik meghatározzák, összehangolják a vállalat műszaki, gazdasági, értékesítési és humán feladatait. Ez a bizonytalan helyzet lehetetlenné teszi a felelős munkavégzést számukra.

Az érdekképviseletek kérték a munkáltatót a kérdés mielőbbi megnyugtató kezelésére, az érintettek folyamatos tájékoztatására, valamint levélben fordultak a tulajdonosi jogokat gyakorló Lázár János közlekedési és építési miniszterhez.

Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ)

Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete (PVDSZ)

Vasutasok Szakszervezete (VSZ)

VDSZSZ Szolidaritás

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk minden tagtársunknak!