Skip to content

2023. február 2-án folytatódott a bértárgyalás a CSÉT ülésen

2023. február 2-án folytatódott a bértárgyalás a CSÉT ülésen

2023. február 2-án folytatódott a bértárgyalás a CSÉT ülésen

A MÁV-Volán-csoport nevében Dr. Pafféri Zoltán elnök-vezérigazgató úr ismertette korábbi 5%, de minimum 36.400 Ft után az újabb 5%, de minimum 41.000 Ft-os munkáltató javaslatot.

Az ajánlatot a szakszervezeti oldal egységesen elutasította.

A minél hamarabb létrejövő megállapodás érdekében a szakszervezetek közösen 10%, de minimum a 60.000 Ft/fő/hó alapbéremelésre módosították az ellenjavaslatukat.

Annak érdekében, hogy a későbbiekben kialkudott bérfejlesztést egyszerre kapják meg a munkavállalók, a felek módosították a már megkötött bérmegállapodás 2023. évi alapbérfejlesztésére vonatkozó részét úgy, hogy a februári bérfizetési napon a kizárólag a jogszabályban foglaltak szerinti emelés valósul meg (minimálbér, szakmunkás bérminimum mértékére való ráállás).

A legalább 5%-os bérfejlesztést a bértárgyalások lezárásáig, de legkésőbb a februári bérek kifizetéséig (2023. március 07.) elhalasztják.

Amint a munkáltató új ajánlattal jelentkezik, a felek a tárgyalásokat folytatni fogják.

A tárgyaláson szóba került a munkába járás költségtérítésének emelése. A munkáltató tájékoztatta a szakszervezeteket, hogy januártól az emelt összegű költségtérítést fogja alkalmazni, elszámolni.

A PVDSZ kérdésére a munkáltató tájékoztatta az érdekképviseleteket, hogy a „Budapest-pótlék” további sorsa a bérfejlesztés mértékének függvénye.

 

PVDSZ

A Megállapodás "A  2021-2023 évi Jövedelempolitikai intézkedésekről szóló 41727/2022 MÁV. számú megállapodás 3.1. pontjában foglalt bérintézkedések végrehajtásának elhalasztásáről"  a csatolmányban olvasható.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk minden tagtársunknak!

Kedves Tagtársam!

Gyere és hozd el  barátaidat, családtagjaidat is

2024. július 13-án  a vasutas júliálisra a Vasúttörténeti Parkba!

Mi ott leszünk a PVDSz sátorban várunk.

Meglepetéssel is készülünk.