Véleménycsere szabályzat

Rendeltetése:

A Véleménycsere a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete (PVDSz) által működtetett és fenntartott, írásos hozzászólások, vélemények (a hozzászólások és a vélemények a „fórumozó” nevével jelennek meg ), információk (a továbbiakban: hozzászólások) továbbítására és cseréjére lehetőségét biztosító szolgáltatás, melynek célja, hogy elősegítse tagjaink között a szakmai, illetve az egyéb jellegű eszmecserét és tájékoztatást. A Véleménycserén a „fórumozó” jelen szabályzat szerint a moderátor a regisztráció engedélyezése után, ingyenesen használhatja. A regisztráció engedélyezése csak akkor lehetséges, ha a „fórumozni akaró” az összes adatot pontosan kitöltötte, illetve megadta.
 
A „fórumozó” belépési kódjait nem adhatja ki más személynek, illetve a „fórumozónak” gondoskodnia kell annak bizalmas módon történő kezeléséről.
 
Moderáció:
 
A Véleménycsere felhasználóinak hozzászólásait moderátorok kísérik figyelemmel és ellenőrzik. A moderátorok biztosítják a folyamatos társalgás lehetőségét.
 
Törlik azokat a hozzászólásokat:
amelyek akadályozzák a Véleménycsere rendeltetésszerű használatát, illetve
amelyek tartalma jogszabályba, vagy az általános etikai normába ütközik.
 
A moderátorok nem tudják az egyes hozzászólásokat utólag szerkeszteni, illetve részlegesen törölni, vagy változatlan formában meghagyják azokat, vagy teljes egészében törlik.
 
A folyamatosság és olvashatóság megőrzése érdekében az általános etikai normákba ütköző, így törlendő hozzászólásokkal együtt a rájuk adott válaszok is törlésre kerülhetnek. Fentiekből következően, azokra a hozzászólásokra, melyek valószínűleg sérti az általános etikai elvárásokat, nem célszerű reagálni, hiszen ezek a reakciók is törlésre kerülhetnek.
 
Az alábbi hozzászólások a Véleménycseréről - a felhasználó külön értesítése nélkül - törlésre kerülnek:
Jogsértő hozzászólások. Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.
Alpári illetve agresszív, fenyegető hangnemű, valamint kötözködő, rosszindulatú hozzászólások. Azt, hogy egy hozzászólás alpári, agresszív, fenyegető, kötözködő vagy rosszindulatú-e, a moderátorok döntik el a téma jellegének függvényében.
Egyes regisztrált felhasználókat lejárató, illetve egyértelműen velük kapcsolatosan alpári, bántó, sértő vagy gyalázkodó módon kinyilvánított véleményeket - személyeskedést - tartalmazó hozzászólások.
A kifejezetten e célt szolgáló rovatokon („pvdsz.hu” című rovat) kívüli, szerkesztéssel, moderálással, a szerkesztőkkel vagy a moderátorokkal foglalkozó hozzászólások.
A jó ízlést sértő képeket tartalmazó, gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas, valamint az ilyen témájú weboldalakra mutató linkeket tartalmazó hozzászólások.
Mindazok a hozzászólások, szándékosan ismételt kérdésfeltevések, melyek a Véleménycserén közzétett felhívás ellenére a Véleménycserén - egy témán belül, vagy különböző témákban - többszörösen szerepelnek. Ebben az esetben felhasználó valamennyi adott kérdéshez kapcsolódó hozzászólása törlésre kerül. Amennyiben az ismétlés nem szándékos (azaz véletlen), egy bejegyzés meghagyása mellett a többi példány kerül csak törlésre.
Témaromboló hozzászólások. A téma tartalmi rombolásának számít minden, a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, vagy témán kívüli hozzászólás.
Törölt hozzászólás - részbeni vagy teljes - visszamásolása, valamint törölt, összevont, áthelyezett témák újraindítása.
Nyílt, vagy bújtatott reklámot tartalmazó hozzászólások.
 
Letiltás:
 
A moderátorok a jogsértő, továbbá a jelen szabályzatot súlyosan sértő, a kulturált társalgást szándékosan és/vagy ismétlődően akadályozó felhasználók jogosultságait korlátozhatják, e felhasználókat a Véleménycseréről letilthatják.
 
Rovatáthelyezések, rovatösszevonások:
 
Áthelyezés: a moderátorok azt a hozzászólást, melyet véleményük szerint nem a megfelelő témán belül tettek meg, áthelyezhetik a tematikailag, tartalmilag megfelelő témába.
 
Összevonás: a hasonló tartalommal külön indított témákat a moderátorok összevonhatják.